Close
Type at least 1 character to search

Weboldal készítés — Kivel éri meg?

weboldal-keszites-kivel-eri-meg

Ma már elengedhetetlen, hogy amikor vállalkozást indít az ember, ne legyen rögtön egy weboldal mögötte, így elsők között merül fel a weboldal készítés gondolata. Manapság egy honlap nem csak információkat tartalmaz a cégről, hanem tulajdonképpen egy “online névjegykártya” is. Ezért nem mindegy, hogy mennyi időt és pénzt szánunk arra, amikor megbízunk valakit, hogy készítsen nekünk egy weboldalt. Felmerül a kérdés, kivel éri meg? A következő pontokban bemutatjuk, hogy miért érdemesebb egy marketing ügynökséget választani egy sima webfejlesztő cég helyett.

1.) Marketing / Sales szemléletű oldalkialakítás

Egy weboldal tervezésekor fontos egy tervet összeállítani. Ebben pedig egy marketing ügynökség nagy segítség, hiszen ők tudják, mire kell figyelni. Például:

  • Összeállítják, hogy mit kell tartalmaznia a weboldaladnak, és könnyen szelektálják, amit te lehet, hogy fontosnak tartasz, azonban felesleges.
  • Megtervezik az oldal fő és aloldalait és meghatározzák ezeknek a céljait. Ráadásul már előre kalkulálnak azzal, hogy melyik oldalakat mely kulcsszavakkal szeretnék optimalizálni.
  • Megtervezik, hogy a honlapnak milyen paraméterekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a Google találati listán az első helyek valamelyikén szerepeljen.

2.) Minden egy kézben

Természetesen nem elég egy weboldalt megtervezni, ezeket utána üzemeltetni is kell. Hiszen miután egy webhely elindul, folyamatosan frissíteni kell, illetve új tartalmakat kell rakni az oldalra. Ez azért nagyon fontos, mert a keresőmotorok (legalábbis a Google) is az olyan webhelyeket kedvelik, amelyek rendszeresen frissülnek, minőségi tartalmakat állítanak elő.

Egy marketing ügynökség egy webfejlesztő céggel szemben teljes mértékben a cég stílusára tudja szabni a weboldalt. A sablonos weblapkészítés a létező legrosszabb dolog, ami cégeddel a weben történhet. A sablonos webdesign, egy instant megoldás gagyi és igénytelen. Minden cégnek van egyénisége, ezért honlapkészítés és a webdesign szóljon erről. És mik a legfontosabbak dolgok, amiket egy ügynökség precízen megtervez, hogy valóban egy cég egyéniségét tükrözze?

  • Betűtípus

Érdemes mindig olyan betűtípusokat választani, amik könnyen olvashatóak. Általában háromféle betűtípust, és háromféle betűméretet használnak, hogy a weboldal tartalma egységes legyen.

  • Színvilág

A felhasználói élmény növelése érdekében fontos, hogy jól válasszuk meg egy weboldal színvilágát. Ha egymást kiegészítő színeket használunk az egyensúlyt és harmóniát teremt a honlapon. Viszont az egymással kontrasztban álló színek növelik a felhasználók tekintetét. Ha azonban modern dizájnt szeretnénk, akkor érdemes fehér vagy negatív háttérrel dolgozni. A vibráló színekre érdemes odafigyelni, és maximum csak parancsgombokon vagy cselekvésre történő felszólításkor használni.

Egy digitális marketing ügynökségben ezen felül profi kreatív fotósok és szövegírók dolgoznak, ezért ők is a weboldal folyamatos frissen tartásában tudnak majd neked segíteni. Egy fotós termékekről vagy szolgáltatásról olyan képeket tud készíteni, amik a honlap igényességét és stílusát mutatják be. A képek azért is fontosak a weboldalon, mert segítenek a márka pozícionálásában és összeköttetést teremtenek a cég és a célközönség között. Egy szövegíró pedig hetente az oldalhoz kapcsolódó blogbejegyzéseket tud készíteni, ami meg tudja dobni egy honlap látogatottságát. 

3.) SEO és marketing mérési pontok

A naprakész SEO a webhelyek karbantartásának egyik legfontosabb része, erre a marketing ügynökségek pedig nagy hangsúlyt fektetnek. Ez nem csak megkönnyíti a dolgod, de segít, hogy minél több látogatót és ügyfelet tudj bevonni a weboldalon keresztül. Egy ügynökség folyamatosan ellenőrzi a webhelyed teljesítményét, mind konverziók, mind pedig SEO terén. Ezeket és más hasznos adatokat általában a Google Analytics segítségével követik nyomon. Ez azért elengedhetetlen, mert ezek az adatok mind abban segítenek, hogy megmutatják mennyire hatékonyak az oldal SEO törekvései, mennyire meggyőzőek a webhelyen található konverziókra ösztönző elemek, valamint (ami talán a legfontosabb) az emberek mennyire vannak megelégedve a weboldallal. A Google Search Console eszköze pedig további hasznos információt biztosít arról, hogy miként viselkedik weboldalunk az organikus találatok között. 

4.) UI és UX

Még a legegyszerűbb, néhány oldalból álló webhelyek designjának megtervezése és elkészítése is komoly munka. Sokszor előfordul, hogy egy honlap szép, de nem látja el megfelelő információkkal a felhasználókat. Ugyanez fordítva is. Ebben pedig könnyen segítenek az UI és UX design trendek. De ezek egyáltalán miért fontosak?

  • UX design

Az UX, tehát a User Experince segít pozitív benyomásokat válthat ki az oldal látogatóiból. Ezt pedig úgy tudja elérni, hogy minél egyszerűbbé, kezelhetőbbé és felhasználóbarátabbá teszi a felületet. Összefoglalva, ha a célközönség a weboldalon való keresgetés közben azt érzi, hogy mindent könnyen megtalál, akkor pozitív élményei lesznek, ami a weboldalak tengerében elengedhetetlen.

  • UI designer

Az UI, tehát a User Interface designer segít, hogy a weboldalad olyan stílusú legyen, mint maga a márka. Ezt hogy tudja elérni? A honlap tervezésekor már figyel arra, hogy a színek, formák, gombok, betűtípus megfeleljen a brand arculatának. 

Weboldal készítés során egyaránt szükség van a UX és UI-ra is, hiszen ahogy már az elején is írtam, nem elég, ha egy honlap jól néz ki, ha nehezen lehet rajta bármit is megtalálni, viszont ha a honlap úgy néz ki, mint amit még a 2000-esévek elején terveztek, hiába könnyű rajta kiigazodni, a látogató rögtön elkattint onnan.

Ebben és még sok másban tud segítséget nyújtani egy marketing ügynökség. Mivel hiába lehet manapság már könnyen és gyorsan felépíteni egy alap weboldalt, ha utána nem foglalkoznak vele, akkor csak felesleges pénzkidobás volt.

Ha te is kíváncsi vagy arra, hogyan teljesít weboldalad a Google szerint, akkor azt könnyedén tesztelheted a Page Speed Insights weboldalon. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és kérd INGYENES ONLINE AUDITUNKAT.