Close
Type at least 1 character to search

Mik a Pinterest marketing előnyei?

pinterest

A Pinterest egy vizuális felfedező és inspirációs platform, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képeket, videókat és egyéb internetes tartalmakat menthessenek el és rendszerezhessenek. A platform egyre népszerűbb a magán és üzleti felhasználók körében is, egyedülálló alternatívát kínálva a potenciális célközönség elérésére és márkaismertség növelésére. Miért lehet számomra ideális marketing kommunikációs eszköz a Pinterest?

Érj el széles és elkötelezett közönséget!

A Pinterestnek havi szinten több mint 445 millió aktív felhasználója van, akik zömében a jövőbeli vásárlásokhoz gyűjtenek ötleteket és inspirációkat. Ez alapján a platform egyedülálló lehetőség a márkák számára, hogy elköteleződést alakítsanak ki a potenciális vásárlókkal. Mindemellett termékeiket és szolgáltatásaikat is meg tudják mutatni egy üzleti Pinterest oldal létrehozásával.

Mutasd meg magad!

Mivel a Pinterest alapvetően egy vizuális oldal, a márkák számára tökéletes hely lehet a termékeik bemutatására. A különböző tematikus board-ok és pin-ek létrehozásával a vállalkozások kiemelhetik és csoportosíthatják azokat, valamint egységes, vonzó imázst alakíthatnak ki.

Irányítsd a forgalmat a webhelyedre!

A Pinterest egy nagyszerű marketing módszer arra, hogy növeljük a forgalmat a weboldalunkon. A pinekre helyezett linkekkel átirányíthatjuk vásárlóinkat a webshopunkba, hogy ott kézzel foghatóbb információkat kapjanak a termékekről és akár meg is vásárolják azt.

Növeld a SEO hatékonyságot!

A pinekhez nem csak linkeket, kulcsszavak is hozzáadhatunk, így a tartalmaink még könnyebben felfedezhetővé válnak a releváns célközönségünk számára. Ez nem utolsó sorban javítja az oldalunk keresőmotoros rangsorban elfoglalt helyét, így már egy egyszerű Google kereséssel is könnyedén ránk találhatnak a potenciális vásárlók.

Kapcsolódj és ismerd meg a vásárlóid!

A Pinterest egy közösségi platform, az ottani aktivitásunkkal tehát még közelebb kerülhetünk a vásárló közönségünk megismeréséhez. Boardok kreálásával, más pinekhez való kommenteléssel sikeresen építhetjük a kapcsolatot a márkánk és a felhasználók közt.

Összességében a Pinterest egy kiváló, egyedi lehetőség lehet a márkák számára, hogy megmutassák magukat a közönségüknek és felturbózzák a weboldaluk forgalmát. Az oldal adta előnyök kihasználásával növelhetjük a vásárlások számát, a márkahűséget, tanulmányozhatjuk a közönségünket és SEO szemponból is sokat nyerhetünk vele. 

Magyarországon, bár rengeteg az aktív Pinterest felhasználó, a márkák részéről még mindig kevésbé kiaknázott a platform. Ez alapján megfontolandó lehet az üzleti Pinterest jelenlétünk beépítése a stratégiánkba, hiszen egyelőre a konkurencia is kevesebb. Ha többet szeretnél megtudni a Pinterest üzleti, esetleg hirdetési lehetőségiről, vedd fel velünk a kapcsolatot!