Close
Type at least 1 character to search

Pinterest trend előrejelzés 2023

Pinterest

A Pinterest vizuális felfedező platform missziója, hogy inspirációt adjon az élethez és a jövőhöz egyaránt. A Pinterest csapata minden év elején összeül, hogy megjósolják a várható trendeket és legnépszerűbb topikokat a platformon. Ezeket az előrejelzéseket aztán az év végén összevetik a tényleges eredményekkel, amit jellemzően 80%-os pontossággal szoktak eltalálni.

Általánosan elmondható, hogy a statisztikák alapján a Pinterest felhasználók legnagyobb része egyértelmű célokkal használja az egyes social oldalakat. Míg a múlt bemutatására, tehát pl. mi történt egy bulin jellemzően a Facebook és az Instagram szolgál, addig a jelen és az éppen aktuális történésekre az Instagram live és story funkcióit, valamint a Tiktokot preferálják. A Pinterest viszont ezekkel szemben teljes mértékben a jövő megtervezésére szolgál pl. megszervezem a legjobb partit, megfőzöm a legjobb receptet, megtervezem az álom konyhám stb.

A felmérésekből kiderült még, hogy a Pinterest felhasználók legnagyobb része biztonságban és pozitívan érzi magát az oldalon. Legtöbbjük egy “online oázis”-hoz hasonlítja az élményt, ami teljesen mentes a mérgező közegtől és az online zaklatásoktól. Más social media oldalakhoz képest a trendek a Pinteresten 56%-al gyorsabban nőnek és 21%-al tovább kitartanak. Nem utolsó sorban a Pinterest marketing előnyeit erősíti, hogy az oldalon keresztül történő vásárlások kosárértéke 30%-al nagyobb. 

A márkáknak marketing szempontból érdemes lehet figyelni a platform trendjeit. Azokat megfelelően kihasználva még közelebb kerülhetnek a vásárlóközönségükhöz és a vásárlások felpörgetéséhez. Ismerjünk meg tehát hármat a Pinterest központja által közölt előrejelzésekből a 2023-as évre!

Légies Pinterest stílusok

Különösen az öltözködéssel kapcsolatos keresésekben mutatkozik meg a légies, könnyed stílusokat ábrázoló pinek népszerűsége. A fényes, áttetsző finom anyagok, tüllök és fodrok mind aratni fognak idén, amik nem csak a ruhamárkáknál, hanem a szépségápolásban és otthon dekorban is keresett pinek lesznek. Érdemes ezeket a kiegészítőket gazdagon felhasználni az egyes kreatív kampányokban, azok ugyanis garantáltan vonzani fogják a felhasználókat.

“Romcom core”, vissza a 2000-es évekbe

A Pinterest kereséseknél az utóbbi években folyamatos és intenzív növekedést mutatnak a 2000-es évekre jellemző stílusok, mint a “2000s girl” kifejezés, aminek használata 235%-al növekedett a közelmúltban. Különösen a Z generációsokat foglalkoztatja intenzíven ez az évtized, a szubkultúrális jellemzőktől az öltözködésig mindent fel akarnak fedezni, amire az őket célzó márkák remekül építhetnek.

Főbb mozzanatok

Az elmúlt években annyi időt töltöttünk mozgás nélkül, bezártságban, ami már a platform keresésein is megmutatkozik. Immáron nem csak újévi felindulásból tart ki a testi egészségre való törekvés, a nyakat, gerincet és csípőt érintő nyújtások és tartásjavító gyakorlatok is tarolnak a Pinterest felhasználók körében. A témát szintén sokféleképpen meg lehet közelíteni marketing szempontból. Remekül gyártható rá tartalom egy lakásdekorációs márka vagy sporteszközöket forgalmazó cég számára is.

Kifizetődő lehet a márkáknak gyakran tájékozódni a legnépszerűbb témákból, ugyanis azok gyakran átgyűrűznek a többi social felületre is. Kellő kreativitással és leleményességgel így a többséget megelőzve lovagolhatunk meg egy-egy Pinterest trendet, amivel a felhasználók elismerését és elköteleződését is könnyebben kivívhatjuk.

Amennyiben kiváncsi vagy milyen egyéb marketing eszközökkel erősítheted tovább a márkádat, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!