Close
Type at least 1 character to search

Márkabiztonság: Kockázatkezelés és bizalomépítés a közösségi médiában

marketing blog

Az elmúlt években a közösségi média egyre fontosabb marketingplatformmá vált minden méretű vállalkozás számára. Az influencer marketing, a felhasználók által generált tartalom és az online hirdetések térnyerésével a közösségi média a fogyasztók elérésének, a márkaismertség növelésének és a bizalomépítés kulcsfontosságú csatornájává vált. A közösségi médiára való fokozott támaszkodással azonban a vállalkozásoknak kezelniük kell márkabiztonsági kockázataikat, és a bizalmat kell kialakítaniuk közönségükben.

A márkabiztonság azokra az intézkedésekre vonatkozik, amelyeket a vállalkozások tesznek annak biztosítására, hogy hirdetéseik és tartalmaik olyan környezetben jelenjenek meg, amely összhangban van márkaértékeikkel, és nem jelent kockázatot a hírnevükre. Ez magában foglalja a nem megfelelő tartalom, például gyűlöletbeszéd, erőszak vagy felnőtteknek szánt anyagok elhelyezésének kerülését, valamint annak biztosítását, hogy tartalmuk ne kerüljön kapcsolatba álhírekkel, félretájékoztatással vagy félrevezető információkkal.

Mik a főbb márkabiztonsági és közösségi média kockázatok?

Hirdetés sértő tartalom mellett

Az automatizált hirdetés elhelyezések a leggyakoribb felület vásárlásnak számítanak és rendkívül széles közönséget lehet velük elérni. A kompromisszuma, hogy a hirdetők nem tudják megválasztani és kontrollálni, hogy pontosan milyen felületen jelenik majd meg a tartalmuk.

A közösségi médiában a márkabiztonság egyik legnagyobb kockázata az, hogy a hirdetések vagy tartalom nem megfelelő tartalommal együtt jelenhet meg. Az olyan platformok, mint a Facebook és a YouTube, az elmúlt években ellenőrzés alá vonták a hirdetések megjelenését a szélsőséges vagy gyűlöletkeltő tartalom elkerülése végett. Ezek a rosszul társított megjelenések különösen károsak lehet azon márkák számára, amelyekről úgy tűnhet, hogy támogatják vagy támogatják az ilyen tartalmakat, még akkor is, ha nem állt szándékukban ezt megtenni.

E kockázatok kezelése érdekében a vállalkozásoknak együtt kell működniük a közösségi média platformokkal annak érdekében, hogy hirdetéseik a megfelelő közönséget célozzák meg és biztonságos környezetben helyezkedjenek el. Ez magában foglalhatja az olyan eszközök használatát, mint a hirdetéscélzás és a tartalomkizárás. Ezek biztosíthatják, hogy a hirdetések ne jelenjenek meg nem megfelelő kontextusban.

A márkabiztonság másik fontos szempontja annak biztosítása, hogy a tartalom ne kerüljön kapcsolatba álhírekkel vagy félrevezető információkkal. Az elmúlt években a közösségi média az álhírek és a félretájékoztatás melegágyává vált, sok felhasználó a tények ellenőrzése nélkül oszt meg félrevezető vagy hamis információkat.

Közösségi média együttműködések: megosztó influenszerek

Az influenszerekkel és ismert emberekkel való együttműködések segítik a márkaismertség növelését. Ezek az együttműködések is járhatnak kockázatokkal. Az ismert személyiségek gyakran nyilvánítanak véleményt a felületeiken, ami sajnos nem mindig egyezik az általuk támogatott márkák értékeivel. pl. Adidas x Yeezy botrány Az ilyen fiaskók nem ritkán komoly népszerűségcsökkenést és bevételkiesést is jelenthetnek a márkáknak.

Ugyanez az óvatosság igaz a különböző hestegek használatára. Érdemes alaposan utánajárni, hogy az általunk használni kívánt hesteg létezik e már, illetve milyen tartalmakat ajánl rá a keresés.

 

Fizetés nemkívánatos kattintásokért

Az automatizált hirdetések kockázata, hogy sajnos rossz oldalakon is megjelenhetnek. A nem megfelelő oldalakon való megjelenésekkel pedig könnyen nemkívánatos robotok célpontjaivá válhatunk. Ez ronthatja a weboldalunk konverziós arányát és gyengítheti a pozíciónkat a Google rangsorában.

Mit tehetünk ezek elkerülése érdekében?

A közönség iránti bizalomépítés a közösségi médiában is fontos szempont a márkabiztonság szempontjából. A fogyasztók egyre érzékenyebbek a marketing szagú tartalmakra és gyorsan észreveszik, ha egy márka nem őszinte vagy hiteles. A bizalom kiépítéséhez a vállalkozásoknak átláthatónak kell lenniük értékeiket és működésüket illetően, és biztosítaniuk kell, hogy üzeneteik minden platformon konzisztensek legyenek.

A márkáknak ma már nyitottabbnak kell lenniük a termékek gyártási módjával, az anyagok beszerzési helyével és a működésük környezetre gyakorolt ​​hatásával kapcsolatban. Az is fontos, hogy jobban reagáljanak az ügyfelek visszajelzéseire és aggályaira, és proaktív lépéseket tegyenek a felmerülő problémák megoldására.

Összefoglalva, a márkabiztonság minden közösségimédia-stratégia alapvető eleme. A kockázatok kezelésével és a közönség iránti bizalomépítés növelésével a vállalkozások biztosíthatják, hogy tartalmukat a megfelelő emberek lássák, a megfelelő kontextusban és olyan módon, amely megerősíti márkaértékeiket. A megfelelő megközelítéssel a közösségi média hatékony eszköz lehet a márkaismertség növelésére és az ügyfelekkel való eredményes kapcsolatteremtésre.

Ha biztonságos kezekben szeretnéd tudni a márkád marketingtevékenységét vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!