Close
Type at least 1 character to search

Bevételnövelés: Háromszorozás egy év alatt

haromszoros-bevetel-kevesebb-mint-egy-ev-alatt

Bevételnövelés: Háromszorozás kevesebb, mint egy év alatt – esettanulmány

„A CONTENTED célzott kampányainak és tartalmainak köszönhetően az elmúlt évben sikerült jelentősen fiatalítani a célközönségünket, így termékünk mára már a fiatalok körében is népszerűségnek örvend. Mindig számíthatunk a csapat profi munkájára.”

Páncsity Ferenc

Kiinduló helyzet – Megfelelően beállított és létrehozott hirdetési és mérési fiókok

A hirdetési fiókokat közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy a korábbi kezelő értette a dolgát, azonban az eredmények elmaradtak a várttól. A hirdetéseket megnézve észrevettünk hiányosságokat, azonban óriási problémával nem találkoztunk. Ha a hirdetések alapvetően rendben vannak, van esély számottevő fejlődésre? Mi hiányozhat az egyenletből, mit kell tennünk, ha acél egyértelműen a bevételnövelés?

Miért fontos az egységes arculat és az összehangolt munka a márkád szempontjából?

Habár a hirdetési fiókók és a grafikai munka önmagukban megállták a helyüket, együttesen mégsem támogatták egymást. Külön-külön személy végezte a munkafolyamatokat és az interakció, a marketing szemlélet kimaradt a receptből. Hogy egy konyhai hasonlattal éljek, egyesével finom alapanyagokkal rendelkeztünk, de nem sikerült egy ízletes fogást varázsolni az asztalra. Ebben segített az összehangolt munka.

Manapság a magas minőségű termékek és szolgáltatások szinte alapvetőek. Ahhoz, hogy kiemelkedj a mezőnyből, erős márkára és hirdetésekre van szükséged. Világszerte népszerű márkáknak mind közös sajátossága, hogy egységes üzenetet kommunikálnak és egységes vizuális elemeket használnak mindenhol. Biztosan előfordult már veled is, hogy találkoztál a McDonald’s vagy a Burger King hirdetéseivel, és már az első pillanatban, a termékek bemutatása előtt tudtad, hogy melyik brand-ről van szó. Az ismert színeknek, hangulatnak és üzenetnek köszönhetően bizalom alakul ki a márkával kapcsolatban és könnyen felismerhetővé válnak.

Nem csak az a fontos, hogy mit, hanem hogy hogyan és kiknek hirdetünk

A megelőző időszakban a hagyományos, személyes sales technika hozta a vásárlásokat, azonban ezzel csak az idősebb generációt sikerült hatékonyan megszólítani. Már az együttműködésünk elején zászlónkra tűztük ki a márka fiatalítását és új célközönségek bevonását.

Manapság az online marketing, a leghatékonyabb marketingforma, eszközeivel és módszereivel a hirdető a vásárlót személyesen tudja elérni. Mi is az a tartalommarketing és mire jó? Weboldalunkon és online felületeinken olyan SEO tartalmak kellenek, amelyek egy célzott ügyfélkörnek – perszónának – szólnak.

Mivel már beállított fiókokkal rendelkeztünk, a Facebook és Google Analytics által gyűjtött adatok segítségével több vásárlói személyiséget hoztunk létre, akiknek személyre szabott tartalmakkal mutattuk be a terméket.

Hogyan érjünk el új közönségeket?

Bármelyik platformon is kezdesz bele az influencer marketingbe, garantált, hogy olyan emberekhez is eljutsz, akikhez önálló hirdetőként nem. Fontos sajátosság, hogy sok követő barátként, hiteles ismerősként tekint az online véleményvezérekre. Tehát amikor a terméked egy influencer oldalán jelenik meg, azzal bizalmat biztosít a márkád számára. Onnantól kezdve már nem csak egy márka leszel, aki önmagáról állít valamit, hanem egy olyan cég, ami iránt a közönség bizalmat szavaz.

Egy független táplálkozásbiológust állítottunk az Emóció mellé. Így nem csak több emberhez jutottunk el, hanem egy hiteles képviselő és szakértő is segítette a fő üzenetünk térhódítását.

Weboldal látogatók szerzése online PR segítségével

Az online Pr ma a keresésoptimalizálás egyik nagyon hatékony eszközét jelenti. A márkaismertséget célzó eszközök alkalmazásával, minél előkelőbb helyre kerülni a Google rangsorában. Minden vállalkozás szeretne bekerülni a hírekbe, mert a média megjelenés növeli a hitelességet és bizalmat ébreszt. Az Emóció 7.84 számára készített egészségtesztet több mint 600 személy töltötte ki és az összes releváns oldal leközölte. Médiaértékben 1 millió forint feletti megjelenést értünk el. Ennek hatására az Emóció weboldala organikusan előrébb került a Google találati listán a főbb kulcsszavakra, illetve az oldalmegtekintések is megduplázódtak, ami a karácsonyi forgalom szignifikáns növekedését eredményezte.

emocio-bevetelnoveles

Tapasztalatok és eredmények

Az együttműködésünk során eltelt kevesebb mint egy év alatt, egyes hónapokban sikerült az online értékesítést háromszorosára növelnünk. A korábban szinte csak az idősebb korosztályhoz eljutó terméket, ma már kiemelkedően a 35-44 -es korosztály vásárolja leginkább. Sokszor a komplex látásmód és stratégiában gondolkodás hasznosabb, mint amikor egy-egy területet önmagában vizsgálunk és fejlesztünk. A tapasztalat és a szakértelem fontos dolog, azonban az adatelemzést és az egységesítést semmilyen esetben sem spórolja meg.